Persoane interesate

joi, 18 iulie 2013

Te iubesc legal



Cea mai mare ignoranţa este sa respingi ceva, despre ce nu ştii nimic…

Te iubesc interzis,
dar te iubesc legal.
C-aşa fu prezis
fără gândire
sau scotocire
într-un cod penal.
Dar am voinţă
şi vreau o sentinţă,
cum scrie la carte
prin nu ştiu ce parte
un text infernal
pentru omul banal.

Aş dona şi sânge,
de-ai fi la spital.
Un om stă şi plânge
la colţ de stradă,
fără să vadă
doinind un caval.
Aici doar câinii
ling colţul pâinii,
lătrând la cine,
pe furiş vine
cu gând necurat
sau pus pe furat.

Acum scriu cuvinte
Şi gândesc la tine,
Cum fără minte
Seară de seară
în miez de vară
veneam  la tine
cu o privire
şi o iubire
de om fericit
adesea hulit.
De ce pătimesc?
Ori poate iubesc?

Unde-i răspunsul? De nu mi-l găsesc…

9 comentarii:

  1. Fiecare suflet are poezia lui... lacrimi şi mirări, scrie, cântă, şopteşte... suntem oameni... nu, nu cu inimi de piatră ...glasul inimii ştie ce spune... Persoanele destinate sa se intalneasca se vor intalni aparent intamplator, dar exact cand trebuie…aşa este… Te iubesc legal...Te iubesc pentru că te iubesc, asta este iubirea adevărată.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand iubesti nu te intrebi de ce? sau pentru ce? banii n-aduc fericirea, mult mai de pret e iubirea...te iubesc legal...iubirea nu pune nicio intrebare...iubirea cand exista este legala. Interesante versuri domnule doctor, foarte interesante. Numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Versuri interesante, trebuie citit printre randuri, dar noi credem ca daca iubesti cu adevarat inima stie si decide, iubeste legal..da domnule doctor...cand iubesti iubesti...va dorim numai bine! Interesant este si videoclipul ca de fiecare data ne impresionati.

    RăspundețiȘtergere
  4. Deosebit acest poem, asa cum ne-ati obisnuit de altfel. Iubirea vine cand nu te astepti, dar si cand pune stapanire pe tine si te patrunde iubesti legal cum spuneti, inima se manifesta asa cum simte si simte cu adevarat fiorul dragostei. Minunate versuri care se impletesc cu muzica si cu imaginile in videoclip.Iubire tuturor, iubiti legal, iubiti cum simtiti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Este foarte interesant acest poem, intradevar trebuie citit si printre randuri, sunt situatii diferite atunci cand se infiripa acest sentiment, dar cand iubirea adevarata iti cuprinde inima atunci ea decide categoric daca iubeste legal...Videoclipul este realizat pe masura, versuri, imagini si muzica te fac sa intelegi tot ce vrea sa spuna poetul. Te iubesc legal...te iubesc, da, te iubesc si asta este important in iubire!

    RăspundețiȘtergere
  6. Iubirea vine si ramane,iar cand spui te iubesc aceste doua cuvinte adresate din inima spun totul, legal, adevarat, iubirea te cuprinde. Asa este cum spuneti in versuri dumneavoastra si cum ne aratati prin videoclipul creat, daruri care ne fac sa ne simtim bine, sa ne iubim tot mai mult. Multumim.

    RăspundețiȘtergere
  7. Fericirea desăvârşită pe care o dă sufletului iubirea nu se poate compara cu nimic, iubirea este seva fiorului plăpând din gând, care alunecă pe buze şi prea puţini mai ştiu că iubirea adevărată te duce acolo, în paradis…
    Iubire…, nu există cuvânt care să spună când a apărut…, cuvinte care o pot descrie, nu există cineva care să ştie de unde vine. Iubirea îţi cuprinde inima. Te iubesc...iubire, eu te-am găsit sau tu pe mine? Întrebări, răspunsuri? Cine are parte de iubire adevarata spune aşa precum poetul: te iubesc legal. Minunat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Daa..nu e usor sa citesti printre randuri...dar atunci cand reusesti ...e un pas inainte!! Un poem sensibil, de suflet, de drag si dor..cum ne-a obisnuit poetul nostru iscusit...multumesc pentru delectara simturilor!!...filmul nu este mai prejos, un fundal muzical pe clapa de pian , cam trist...dar foarte bine asortat cu imaginile si slovele! Tot inainte!! Si cum iubirea inseamna si patimi, dor si of...atasez aici , cateva versuri shakesperiene...superbe...asortate zic eu, cu tema poemului!! Cu drag, Magda


    “Ce fel de ochi mi-a dat iubirea” de William Shakespeare – Sonet


    Ce fel de ochi mi-a dat iubirea, dacă
    Ce e nu văd cum e şi văd ce nu e?
    Sau, de văd bine, mintea mea săracă
    Strâmb judecă ce ştiu ei drept să spuie!


    De-o fi frumos aceea ce-i îmbată
    De ce-ar pretinde lumea că mă-nşel?
    De n-am dreptate, Dragostea mi-arată
    Că ochii ei şi-ai lumii nu-s la fel!


    O, cum te poţi în Dragoste încrede
    În ochiu-i ars de plâns şi privegheri?
    Nici soarele, cât nu-i senin, nu vede…
    Minune-ar fi văz limpede să-i ceri!


    Viclean Amor! Cu lacrimi mă orbeşti
    De teamă c-aş putea vedea cum eşti."

    RăspundețiȘtergere
  9. "Cea mai mare ignoranţa este sa respingi ceva, despre ce nu ştii nimic… dar te iubesc legal...Aş dona şi sânge, de-ai fi la spital... Acum scriu cuvinte Şi gândesc la tine,... De ce pătimesc? Ori poate iubesc? Unde e răspunsul?..." - Te iubesc legal, este răspunsul, este ceea ce simte îndrăgostitul atunci când iubirea există.
    Deosebit este poemul şi videoclipul creat de poet şi dăruit celor care se iubesc.

    RăspundețiȘtergere