Persoane interesate

luni, 15 aprilie 2013

Criminal Tango II

Cântă tango  vocea spartă,
Tragică cu iz de ceartă.
Vin’ să asculte lume, lume,
Fete rele sau mai bune.

Un borfaş strigă mai tare,
C-a plecat în lumea mare…
În taverna-ntunecoasă
Fumu-i greu ca ceaţa groasă.

Criminal Tango cânt prin taverne
Cu umbre mai negre, roşii lanterne.
Cânt despre traiul, care ne apasă
Fără-o speranţă mai luminoasă.

Criminal Tango în juru-mi adună
Şi criminalul şi zâna cea bună,
De muncă frântă spălătoreasa,
Toţi ce din casă-i alungă angoasa.

Cântă tango  vocea spartă,
Tragică cu iz de ceartă.
 În taverna-ntunecoasă
Fumu-i greu ca ceaţa groasă

Astăzi au venit la dans
Şi se-nvârt într-un balans
Ţiganul cu precupeaţa
Şi jandarmul dimineaţa.

Criminal Tango cânt prin taverne
Cu umbre mai negre, roşii lanterne.
Criminal Tango în juru-mi adună
Şi criminalul şi zâna cea bună,

Vor să danseze şi vor ca să bea,
Să uite de viaţă, cât e de grea.
Îmi iau ghitara, le cânt, le dansez 
Criminal Tango – şi-acum tot visez?
7 comentarii:

 1. Atunci cand departarea si dorul te cheama, tristetea te cuprinde: Cânt despre traiul, care ne apasă. Impresioneaza versurie poetului - Vor să danseze şi vor ca să bea, / Să uite de viaţă, cât e de grea si imaginile care se deruleaza pe Tango Argentina, iar melodia Kriminal Tango de asemenea.
  Da, dar singur gandul te duce la dragostea adevarata si te intrebi: Criminal Tango – şi-acum tot visez? Citind insa printre randuri realizezi ca dragostea adevarata este cea care invinge.
  Si cu permisiunea dumneavoastra adaug cateva versuri:
  În ritm de dans ne-mbrăţişăm
  Cu muzica ne îmbătăm
  În ritm de dans eu îţi şoptesc
  Că doar pe tine te iubesc.

  Te strâng la piept şi te privesc
  Ţine pasul lângă mine
  Că a clipei repezi unde
  Ne unesc într-o iubire.

  În ritm de dans simţim fiorul,
  În ritm de dans ne prinde dorul,
  Plutim în paradis cu flori,
  Ritmul ne prinde pe-amândoi.

  RăspundețiȘtergere
 2. Gandul aceluia din taverna este la cineva din departare, acolo unde se afla iubirea sa. Trist, dar adevarat. Femeia, betia si cantul sunt trei ale lumii placeri zice cantecul, da, este adevarat, dar durerea cand este mare nu o stinge bautura. Poem interesant, atat versurile cat si imaginile si muzica din clip si melodia atasata, te fac sa simti ce vrea poetul sa spuna.

  RăspundețiȘtergere
 3. Criminal Tango si totusi iubire...Cand iubesti si esti departe, asa cum li se intampla multora dintre semenii nostri, tristetea te cuprinde, dar nu o poti stinge prea usor. Gandul iti aduce clipe petrecute alaturi de persoana iubita sau visezi la ceea ce ai dori sa faci impreuna cu ea. Intr-o taverna unde intalnesti de toate pentru toti, un tango te face sa simti fiorul dragostei.
  Interesant poemul domnule poet, versuri triste, dar atunci cand le vezi completand imagini pe ritm de tango simti in tine iubirea care iti da forta si rabdarea sa treci peste durerea care te apasa, sa crezi in tine si in dragostea ta.

  RăspundețiȘtergere
 4. Nimic nu poate fi mai expresiv decat un tango in bratele iubitei.Pasiunea versurilor,ritmul muzicii,poezia miscarilor, unesc nu doar trupurile ci si sufletele celor ce se iubesc.Simt aceasta vraja, caci poezia mea este poezia trupului, impletita cu versurile poetului, acompaniati de ghitara....
  Criminal Tango – şi-acum tot visez?

  RăspundețiȘtergere
 5. Intr-o taverna cel care intra vrea sa isi stinga oful, dar cand un tango se desfasoara in fata celui dus pe ganduri, fiorii dragostei isi fac loc in inima sa. Versuri, imagini, muzica, toate duc in cele din urma la dragoste. M-a impresionat acest poem. Poezia si muzica duc la iubire, te poarta pe aripile gandului si fac bine sufletului indurerat, mai ales atunci cand este departe de persoana iubita.

  RăspundețiȘtergere
 6. O postare inedita..multumesc poetule! In pasi de tango, iti urez sa ai inspiratie maxima , sa ne bucuri in continuare cu creatiile tale!
  Imi acordati un dans va rog frumos? Un tango sau vals, cha cha sau salsa, o invartita pura sau o hora in batatura? Pe toate le-om dansa , de o vrea Domnul asa...si noi pe langa el, cu credinta si un tel!! Un pup cu drag de la Magduta:)
  Tangoul ne-a întâlnit,
  Tangoul ne-a învârtit,
  Tangoul în sărutări
  Ne-a ameţit.
  Tangoul ne-a iubit,
  Tangoul pe amândoi
  Ne-a unit.
  Tangoul ne-a mângâiat,
  Bătrâneţea ce-a încovoiat,
  Spatele drept de altădat
  Tangou în iubire scăldat,
  Tangou de amândoi,
  O viaţă dansat."

  RăspundețiȘtergere
 7. Tristete te duce uneori si intr-o taverna pentru ati stinge cu un pahar necazul care te cuprinde. Din versurile poetului nostru reiese durerea indragostitului care asistand la tangoul celor doi isi aduce aminte de iubita sa, viseaza la clipele lor frumose impreuna. Ne uimiti domnule poet, triste sunt aceste versuri, dar impresioneaza...Îmi iau ghitara, le cânt, le dansez Criminal Tango – şi-acum tot visez? Va steptam poemele cu drag.

  RăspundețiȘtergere