Persoane interesate

duminică, 26 mai 2013

Curbe, doruri şi dorinţe (revizuit)


Par(ad)isul merită o liturghie…
(Henric al IV-lea)

Te mângâi pe fiecare curbă,
Ce lin coboară sau se urcă.
Le urmăresc cum se desfac,
Cum se adună
În piscuri
Sau în văi adânci,
Sărut aprins trupul tău de zână
Pe albul cast, ce nu-mi pune pricină,
Când   la el mă cheamă
Fără prejudecăţi sau teamă,
Patimi, iubiri ori gelozii.
Femeile cu ciudă privesc
După tine,
Când cu mine
Prin parcuri ne zâmbim ori îţi zâmbesc
Şi ne plimbăm ţinându-ne de mână
De şapte ori pe săptămână…
Iar după ce seara lin coboară
Acum în miez torid de vară,
Retraşi în dormitor,
M-aplec spre tine cu pătimaş amor,
Să-mi sting pasionatul dor.
Dorul de tine, dorul de iubire
Ce cuprinde nopţile-n neştire
Pătimaş şi cu nestăpânire,
Să te iubesc pe tine
Şi-al tău trup fără stăvilire.
Braţele moi, rotunde-s primitoare,
Şoldurile-s largi copleşitoare,
Talia fină, paşii provocători,
Sâni tari, bogaţi, rotunzi, ameţitori
Iubindu-ne nu simt că zboară timpul,
Nici că-mi schimb şi anotimpul
În pas domol, mai rar galop.
Sfâşiat de doruri, ca într-un potop.
Întreaga viaţă am să te iubesc,
Iar pe tine mereu am să te doresc
Şi am să te admir, cât am să trăiesc…


13 comentarii:

  1. Atunci când inimile simt, dragostea se înfiripă, dorul din ele aduce în priviri și fapte toate dorințele adunate în sufletele care își doresc liniștea și fercirea, fără prejudecăți, patimi, gelozii, atunci când el și aleasa inimii zâmbesc ținându-se de mână, apoi în pătimaș amor își sting dorul.
    Curbe, doruri și dorințe...Iubitul sfâșiat de doruri îi mărturisește iubitei că întreaga viață o va iubi, o va dori și admira cât va trăi. Aceasta este adevărata iubire, pe care versurile, imaginile și muzica aleasa cu pricepere de autor l-au determinat să realizeze videoclipul.Un poem dedicat femeii iubite, un poem deosebit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te iubesc,te doresc si te admir toata viata, frumoasa declaratie de dragoste, pe care orice femeie ar astepta-o. Minunat poem si video-clipul create de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un poem deosebit!Femeia iubitaa poate fi mandra de astfel de destainuiri. Numai cine iubeste cu adevarat face o astfel de declaratie de dragoste. Poemul este in acord cu muzica si cu imaginile din videoclipul care m-au impresionat. Multumesc pentru acest sentiment de bine creat la inceput de saptamana domnule poet.

    RăspundețiȘtergere
  4. Te iubesc si te doresc intreaga viata, te admir cat traiesc! Minunata declaratie de dragoste! Daca ar fi dupa noi, toti barbatii ar trebui sa o ia de exemplu. Credem ca atunci toate femeile ar fi multumite si casniciile ar dura, nu s-ar destrama ca acum. Domnule poet, ne impresionati de fiecare data cu poemele create.
    Imaginile pe versurile minunate ale poetului si fondul muzical din videoclip ne-au incantat! Multumim e prea putin spus.

    RăspundețiȘtergere
  5. Subscriu in totalitate parerilor exprimate atat de fain aici...o declaratie de iubire minunata, sensibila, pe care orice femeie si-ar dori-o! Orice casnicie poate fi si ramane frumoasa, legata, trainica..daca micile gesturi , dovezi de iubire si pretuire nu ar fi puse la colt ... pe masura trecerii timpului...uitand de ele..fiind inlocuite cu opusul lor!! Casnicia adevarata, inchegata, ar trebui sa fie precum vinul...pe masura trecerii timpului, se innobileaza, devine mai buna, mai aromata, mai asezata...in zilele noastre, ale modernismului , impus de secolul vitezei...se intampla taman pe dos..nici nu apuca sa treaca bine timpul..si se destrama..sau in cel mai fericit caz se depreciaza..pana la limita suportabilitatii umane...din pacate!!Unde-s vremurile si oamenii de altadata?? Unde-s iubirile longevive, dedicate si credincioase pana la moarte , de pe vremea bunicilor nostri?? Unde?? Toata stima si pretuirea pentru cei care inca mai poarta stindardul de odinioara..al iubirii adevarate, neintinate, nealterate de viciile lumii moderne!! Multumesc din suflet pentru delectare , poetule iscusit!! Cu drag, aceiasi Magda

    RăspundețiȘtergere
  6. Offf poetule poetule ..esti mereu indragostit ..cand de una ..cand de alta ...O zi buna tuturor ..doamnelor ..

    RăspundețiȘtergere
  7. Răspunsuri
    1. Doamna Rodica Cernea,
      Cu multa emotie va multumesc, atat pentru lecturare, cat si pentru apreciere.
      Cu drag si cu pretuire

      Ștergere
  8. Viața e făcută să o trăiești și să iubești pe cine merită iubirea ta. Frumos poem, frumoasă declaratie de dragoste. Am avut si am si eu parte de iubire ceea ce va doresc tuturor. Videoclipul realiza5t si poemul domnule poet sunt admirabile!

    RăspundețiȘtergere
  9. Dacă iubești ești un om fericit, iar dacă ești iubit ești și mai fericit! Să fii sincer în iubire, să comunici cu persoana iubită, să știe ce simți și să știi ce simte, doar astfel se clădește o căsnicie, doar astfel ai parte de ce e mai de preț în viață, de o fericirea mult visată. Un poem care mi-a mers la inimă, iar vidseoclipul mi-a încântat privirea și auzul. Multă sănătate și iubire tuturor acelora care cred în acest sentiment nobil!

    RăspundețiȘtergere
  10. Curbe, doruri şi dorinţe , sunt pasi ce deschid fereastra sufletului pentru a-ti spune ca inima este acasa.Viața este un dans ,iar noi suntem partenerii ei.
    Poetul traieste pentru poezie si iubire..... este iubirea poeziei si poezia iubirii.Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  11. Că ești îndrăgostit nu este rău deloc. Atunci când nu mai poți iubi și nu mai ai pe cine să iubești este o problemă.
    Aici este vorba despre ce vrea, cum vede și ce simte cel îndrăgostit atunci când este cu adevărat în această situație.
    Dragostea își spune cuvântul atunci când sentimentele sunt, respectul există și iubirea se trăiește cu adevărat.
    Așa trebuie să fie o declarație de dragoste, dar în acelașI timp acest poem este un indemn de a iubi sincer, să-ți exprimi sentimentele față de persoana iubită, de a crea acea atmosteră de vis, astfel ca ceea ce clădești cu credință și dragoste să nu se prăbușească.
    Un poem din inimă pentru cine iubește și este iubit.

    RăspundețiȘtergere
  12. Important ca este indragostit....ca aleasa inimii este mereu alta...ce mai conteaza?? atata timp cat se mentine starea de euforie , pe care numai iubirea ti-o ofera atat de placut? Azi una , maine alta..cand bruna, cand balaie...iubirea triumfa..muzele abunda...o reala sura de inspiratie profunda!!

    RăspundețiȘtergere