Persoane interesate

sâmbătă, 20 aprilie 2013

Ce e iubirea?




Iubire este atuncea când,
seara uneori rămân la tine
sau când tu rămâi la mine
pentru o noapte, două,
trei, patru, cinci ori poate nouă
şi a elibera bucuriile din noi,
de-a ne împărţi totul la doi.
Iar amândoi
ne-om contopi,
ne-om împleti,
si fiinţa a ne-o dărui.
Să împărtăşim necazuri şi tristeţi
parcă adunate în zeci de vieţi,
dar iubirile nici când nu mor,
chiar dacă uneori murim de dor
şi totuşi iubirea pentru fiecare
se transformă-ntr-o dulce aşteptare,
o binecuvântare,
o nesperată alinare.
Ce-ades devin furtuni, taifunuri,
ce răvăşesc paturi, aşternuturi,
inimi fierbinţi, fremătătoare trupuri,
răguşite cuvinte,
solemne legăminte,
iar târziu de tot în zori,
tril de privighetori
ne salută visătoare,  
admirându-ne iubirea, ce de azi răsare.




6 comentarii:

  1. Ce frumos, ce dar divin, atunci cand totul se imparte la doi, cand poti gandi si spune, cu zambetul pe buze.."NOI"! Multumesc poetule, pentru delectarea deosebita!! Pup de la Magda!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu exista ceva mai mare decat fericirea desavarsita pe care o da sufletului iubirea. Sunt clipe de nedefinit, acelea in care doua suflete isi vorbesc intr-o limba ce nu poate fi inteleasa decat de ele, cand tace tot ce-i omenesc, iar ele se unesc tainic pentru viata acestei lumi. Versuri din inima poetului pentru inima celui care iubeste cu adevarat si intelege poezia: inimi fierbinţi,...solemne legăminte, tril de privighetori...admirându-ne iubirea, ce de azi răsare..Superb!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce e iubirea? Iubirea este viata! Asa este, "...iubirile nicicând nu mor, chiar dacă uneori murim de dor ...iubirea pentru fiecare se transformă-ntr-o dulce aşteptare, o binecuvântare, o nesperată alinare..." Versurile poetului si imaginile din video clip, al carui fond muzical cu sunet de trompeta este foarte bine ales pentru a reda "bucuriile din noi, de-a ne împărţi totul la doi." Iar "O fortuna Carmina Burana" daca o asculti de mii de ori, de fiecare data te emotioneaza. Minunat poem, un adevarat balsam pentru suflet!

    RăspundețiȘtergere
  4. Iubirea este cea sau cel pe care il alegi sa iti fie alaturi pentru intreaga viata. Si cu el sau cu ea imparti bune si rele, usor si greu, bucurii si necazuri, dar mai ales pentru care simti iubirea adevarata.Frumoase versuri domnule poet, iar clipul de asemenea si ca de fiecare data ne-ati facut un sfarsit de saptamana deosebit. Nu demult am fost la Filarmonica si s-a prezentat Carmina Burana, o minunatie care de cate ori o ascultam ne infioara. MNultumim din inima.

    RăspundețiȘtergere
  5. A iubi inseamna a pluti, a visa alaturi de persoana iubita si a implini visurile. Frumoase versuri, videoclipul si muzica impresioneaza.Ca de fiecare data incantata de ceea ce am citit aici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iubirea este atunci cand nu cerem nimic in schimb,cand nu avem nevoie de cuvinte,cand punem mai presus fericirea celui pe care il iubim,cand sufletele sunt cele ce unesc trupurile,cand spui,te iubesc si sunt fericit pentru fericirea ta care e si fericirea mea....
    Versurile ,muzica si imaginile un buchet de trairi,de sentimente ,de daruire si sperante.

    "inimi fierbinţi, fremătătoare trupuri,
    răguşite cuvinte,
    solemne legăminte,"

    Nimic mai solemn decat.... O Fortuna !

    RăspundețiȘtergere