Persoane interesate

luni, 20 mai 2013

De-aş mai trăi o viaţă… (revizuit)


Tu cu trupul mlădios ca o cadână,  
Cu mişcări feline, insinuând amoruri,
Ochii de zeiţă, privirile de zână,
Ai reaprins în mine uitatele fioruri.

Stau nopţile de veghe pe tine să te-aştept
Nemărginita clipă mi-e speranţă vie,
Doar zilele pustii îmi trec aşa nedrept.
De-aş mai trăi o viaţă, ţi-aş închina-o ţie!

Ispita mă cuprinde, dorinţa-mi este mare
Vreau două inimi calde să bată împreună
Şi plin azi de speranţă, mă-nchin la fiecare
Femeie ce-mi face iubirea mai nebună.

Tu, ce-ai aprins  în mine, uitatele-mi fioruri.
De-aş mai trăi o viaţă, ţi-aş închina-o ţie!
Tu, cu mişcări feline, insinuând amoruri,
Îmi eşti azi şi iubita, îmi eşti şi poezie.

8 comentarii:

  1. Dragostea este o poveste straveche,dar care este intotdeauna noua,este singurul joc unde amandoi castiga sau pierd.
    A revizui inseamna a retrai....retraiesc cu aceeasi emotie,cu aceeasi bucurie minunatul poem descoperind noi imagini ce dau profunzime dorului,imagini ce se armonizeaza divin cu duiosia naiului.
    De-aş mai trăi o viaţă, ţi-aş închina-o ţie!

    Una furtiva Lagrima,minunata alegere in interpretarea inegalabilului,Pavarotti

    RăspundețiȘtergere
  2. Gândul celui care iubește este plin de dor. Cu tine....doruri de tine: Stau nopţile de veghe pe tine să te-aştept... Dorința lui este mare: Tu, ce-ai aprins în mine, uitatele-mi fioruri... / Vreau două inimi calde să bată împreună... / Îmi eşti azi şi iubită, îmi eşti şi poezie.
    Gândul indrăgostitului merge până acolo încât îi face impresia că ar mai avea nevoie de o viața pe care să i-o închine celei pe care o iubește, atât de greu trece timpul și zilele care îi sunt pustii.
    Naiul dă aceeași notă de tristețe, melodia pe care se derulează versurile poetului și imaginile îți aduc în auz și în privire aceeași stare de dor și de dorință. M-a impresionat acest poem!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cam trist acest poem domnule poet, dar cum in dragoste mai este si dor...totul e bine cand se termina cu bine.Versurile si imaginileu cu aceasta melodie iti dua o stare la fel de trista, dar iubirea invinge. Iubitul isi doreste doua inimi calde impreuna si in dragostea adevarata nu mai este nevoie de o alta viata. "Cu rabdarea treci marea" se spune si timpul ii va aduce impreuna pe cei doi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce trist e sufletul cand iubitul sau iubita nu sunt aproape, cand astepti, iar gandul si dorul te framanta. Versuri triste, dar dorinta se implineste, cele doua inimi calde isi vor gasi linistea impreuna, daca dragostea lor este adevarata, si este adevarata atata timp cat iubitul recunoaste: "Tu, ce-ai aprins în mine, uitatele-mi fioruri." Poemul este trist, dar asteparea va fi rasplatita cu iubire.

    RăspundețiȘtergere
  5. Trupul mlădios ca o cadână, ochii de zeiţă, privirile de zână, au reaprins uitatele fioruri și chiar dacă zilele îndrăgostitului sunt pustii, nemărginita clipă este speranța vie și el vrea două inimi calde să bată împreună, iar iubitei de azi care îi este și poezie i-ar închina încă o viață dacă ar mai avea. Trebuie să citești printre rânduri ca să înțelegi versuri care, împreună cu imaginile și naiul care predomină în melodia care le însoțește l-au determinat pe poet să creeze acest video-clip. Pavaroti și melodia pe care o interpreteaza sunt în ton cu poemul, care este deosebit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand dorul pune stapanire pe tine orice ai fi barbat sau femeia, gandul tau este la persoana iubita. Versurile m-au impresionat, la fel imaginile si melodia cu solo nai care alcatuiesc video-clipul creat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragostea e val de mare, cand vine dorul te cuprinde, gandul la fel e doar la cel sau cea pe care o iubesti, dar iubirea nu-l lasa neandeplinit. Naiul este in acord cu poemul si cu imaginile din videoclipul creat de poet. Impresioneaza acest poem!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu dor de drag, totul se implineste atunci cand cei doi se iubesc cu adevarat. Naiul da putina tristete la fel ca si asteptarea indragostitului din versurile si imaginile care apar in videoclip. Totul e bine cand se termina cu bine!

    RăspundețiȘtergere